Google Marketing Live: Προετοιμασία για τη νέα διαδρομή καταναλωτή

Σήμερα, τα κινητά τηλέφωνα δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους συχνότερα, με περισσότερους τρόπους και από περισσότερα μέρη παρά ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι η άλλοτε γραμμική πορεία από την ανακάλυψη προς τη μελέτη στοιχείων και την αγορά εξακολουθεί να εξελίσσεται συνεχώς.

Ας εξετάσουμε μια πρόσφατη μελέτη και, πιο συγκεκριμένα, το παράδειγμα μιας γυναίκας η οποία, σε χρονικό διάστημα 73 ημερών, αλληλεπέδρασε με περισσότερα από 250 σημεία επαφής (αναζητήσεις, προβολές βίντεο και προβολές σελίδας), πριν αγοράσει ένα και μόνο παντελόνι τζιν. Επισκέφτηκε διάφορα ιστολόγια, περιηγήθηκε σε μεγάλους ιστοτόπους εμπόρων, αναζήτησε κατά τόπους πωλητές λιανικής και παρακολούθησε κριτικές προϊόντος στο YouTube. Πριν τελικά επιλέξει το ιδανικό παντελόνι, ήθελε να απολαύσει τον χρόνο που θα αφιέρωνε στις αγορές της, να αλληλεπιδράσει με επωνυμίες που την ενέπνευσαν και να περιορίσει τις αναρίθμητες επιλογές που είχε στη διάθεσή της, όπως άλλωστε κάνουν σήμερα οι περισσότεροι καταναλωτές.

Σε έναν κόσμο όπου έχουμε λιγότερο χρόνο και περισσότερες επιλογές, οι επωνυμίες πρέπει να προβλέπουν τις ανάγκες των καταναλωτών, προκειμένου να ξεχωρίσουν. Το γεγονός ότι η διαδρομή πελάτη είναι περίπλοκη δεν σημαίνει ότι η παροχή χρήσιμων εμπειριών πρέπει να είναι εξίσου περίπλοκη. Είτε είστε ένας δυναμικός επιχειρηματίας είτε είστε ιδιοκτήτης μιας μεγάλης εταιρείας, ο στόχος μάρκετινγκ είναι ο ίδιος: Η προσέγγιση των χρηστών τις κατάλληλες στιγμές με την κατάλληλη προσφορά.

Στο Google Marketing Live θα ενημερωθείτε απευθείας από τις ομάδες διαφημίσεων της Google σχετικά με τα πλέον πρόσφατα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί ακριβώς για αυτόν τον σκοπό. Θα παρουσιάσουμε πώς μπορείτε να προβάλετε με υπευθυνότητα χρήσιμες διαφημίσεις, καθώς και να αξιοποιήσετε περισσότερες ευκαιρίες για να συνδεθείτε με τους πελάτες σας και να αναπτύξετε την επιχείρησή σας. Παρακολουθήστε ζωντανά σήμερα στις 9 π.μ. PT (12 μ.μ. ET), στη διεύθυνση g.co/marketinglive, και ακούστε πρώτοι τις σημαντικότερες ανακοινώσεις μας.

 

Προβάλετε την επιχείρησή σας σε περισσότερα σημεία

Μέσω της Google, οι χρήστες επικοινωνούν, βρίσκουν απαντήσεις και ψυχαγωγούνται. Στο πλαίσιο αυτό, αλληλεπιδρούν με όλο και περισσότερες ροές. Για παράδειγμα, περιηγούνται σε βίντεο στη ροή αρχικής σελίδας του YouTube, βλέπουν τρέχουσες προσφορές στην καρτέλα Προσφορές του Gmail ή περιηγούνται με ολίσθηση στο Discover, για να μάθουν τα τελευταία νέα. Χάρη σε αυτές τις ενέργειες, οι επωνυμίες έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους χρήστες την κατάλληλη στιγμή.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη των Google/Ipsos, αρέσει στους καταναλωτές (σε ποσοστό 76%) να ανακαλύπτουν νέα προϊόντα, όταν πραγματοποιούν αγορές. Επιπλέον, οι καταναλωτές, σε ποσοστό 85%, πραγματοποιούν μια ενέργεια σχετική με προϊόντα εντός 24 ωρών από την ανακάλυψη ενός προϊόντος. Διαβάζουν κριτικές, συγκρίνουν τιμές ή αγοράζουν το προϊόν, ενώ ορισμένες φορές πραγματοποιούν όλες αυτές τις ενέργειες ταυτόχρονα!

Σήμερα, παρουσιάζουμε τις διαφημίσεις Discovery. Αργότερα φέτος, οι διαφημίσεις Discovery θα διατίθενται για όλους τους διαφημιζομένους σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι διαφημίσεις αυτές αποτελούν έναν νέο τρόπο προσέγγισης των χρηστών στα προϊόντα της Google, όταν οι συγκεκριμένοι χρήστες είναι δεκτικοί στο να ανακαλύψουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των διαφημιζομένων.

  • Εμπλουτισμένο και συναφές δημιουργικό: Εμπνεύστε τους καταναλωτές, παρουσιάζοντας ευέλικτα την επωνυμία ή τα προϊόντα σας σε ένα καρουζέλ εικόνων με δυνατότητα ολίσθησης που αποδίδεται εγγενώς σε κάθε προϊόν της Google.
  • Αποτελέσματα: Συνδυάζοντας αυτές τις εξαιρετικές δυνατότητες προσέγγισης χρηστών και το δημιουργικό περιβάλλον όπου η Google αντιλαμβάνεται την πρόθεση των καταναλωτών, μπορείτε να προβλέπετε με βεβαιότητα τι θέλουν οι πελάτες σας και να εξασφαλίζετε τα αποτελέσματα που σας ενδιαφέρουν.
  • Ασυναγώνιστη προσέγγιση χρηστών: Προσεγγίστε με μία μόνο καμπάνια εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες στη ροή αρχικής σελίδας του YouTube, στις καρτέλες Προσφορές και Κοινωνικά του Gmail, καθώς και στη ροή του Discover.

“Χάρη στις διαφημίσεις Discovery διαθέτουμε μια εξαιρετική ευκαιρία να αναπτύξουμε εύκολα σε κλίμακα τις επωνυμίες μας, υπερβαίνοντας τις δυνατότητες που πιστεύαμε ότι είχαμε με την Google”, δήλωσε ο Daniel Pahl, αντιπρόεδρος του Τμήματος μέσων και απόκτησης στην TechStyle. “Οι διαφημίσεις αυτές πραγματικά ξεπέρασαν τις προσδοκίες μου όσον αφορά στην αύξηση των δυνητικών πελατών υψηλής αξίας και των εγγραφών. Πλέον, έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον ενός εντελώς νέου κοινού.”

Είναι αλήθεια ότι το δημιουργικό υψηλής ποιότητας μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό τρόπο να παρουσιάσετε την επωνυμία σας και να κάνετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας να ξεχωρίσουν, επισημαίνοντας τα οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση τους. Για αυτόν τον λόγο, θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος οι διαφημίσεις gallery, μια νέα μορφή διαφήμισης αναζήτησης που εμφανίζει μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου σας στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης. Συνδυάζοντας την πρόθεση αναζήτησης με μια πιο διαδραστική οπτική μορφή, οι διαφημίσεις gallery διευκολύνουν την παρουσίαση των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρει η επωνυμία σας. Διαπιστώσαμε ότι οι ομάδες διαφημίσεων που περιλαμβάνουν μία ή περισσότερες διαφημίσεις gallery εξασφαλίζουν κατά μέσο όρο έως και 25% περισσότερες αλληλεπιδράσεις (πληρωμένα κλικ ή ολισθήσεις) στην κορυφαία θέση της σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης για κινητά.

Από σήμερα, οι διαφημίσεις Αγορών με έκθεση προϊόντων, μια έντονα οπτική μορφή διαφήμισης που ενσωματώνει εμπλουτισμένες εικόνες lifestyle στις διαφημίσεις Αγορών, διατίθενται σε ακόμα περισσότερες πλατφόρμες, όπως είναι οι Εικόνες Google, η ροή στο Discover και σύντομα το YouTube, δηλαδή σε σημεία όπου, όπως έχουμε διαπιστώσει, οι χρήστες αναζητούν έμπνευση και ιδέες.

Οι νέες Αγορές Google

Φέτος παρουσιάζουμε μια ανανεωμένη εμπειρία Αγορών Google, η οποία προσφέρει στους αγοραστές νέους, συναρπαστικούς τρόπους για να ανακαλύπτουν και να συγκρίνουν εκατομμύρια προϊόντα από χιλιάδες καταστήματα. Όταν είναι έτοιμοι να αγοράσουν, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την αγορά τους στο διαδίκτυο, σε ένα κοντινό κατάστημα και, πλέον, απευθείας στο Google. Σε ό,τι αφορά τους πωλητές λιανικής και τις επωνυμίες, οι Αγορές Google συνδυάζουν σε ένα μόνο μέρος διαφημίσεις, τοπικές καμπάνιες και συναλλαγές, προκειμένου να διευκολύνεται η σύνδεση με τους καταναλωτές σε ολόκληρη τη διαδρομή αγορών.

Οι αγοραστές θα έχουν μια εξατομικευμένη αρχική σελίδα στην καρτέλα Αγορές, όπου θα μπορούν να φιλτράρουν με βάση τα χαρακτηριστικά που τους ενδιαφέρουν και τις επωνυμίες που τους αρέσουν, να διαβάζουν κριτικές και ακόμη να παρακολουθούν βίντεο σχετικά με τα προϊόντα. Για παράδειγμα, αν αναζητούν ακουστικά, μπορούν να φιλτράρουν, για να βρουν ασύρματα ακουστικά συγκεκριμένης επωνυμίας.


Το μπλε καλάθι αγορών στο είδος δηλώνει ότι οι αγοραστές μπορούν να αγοράσουν αυτό που θέλουν με απλές επιστροφές και υποστήριξη πελατών, με την εγγύηση της Google. Οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιήσουν αγορές με ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι η Google είναι στη διάθεσή τους για να βοηθήσει αν το προϊόν δεν ανταποκριθεί στις προσδοκίες τους, αν η παραγγελία τους καθυστερήσει ή αν αντιμετωπίσουν ζητήματα με την επιστροφή χρημάτων. Με αυτήν τη νέα εμπειρία, συνδυάζουμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Google Express με τις Αγορές Google.Αν είστε έμπορος που συμμετέχει στο πρόγραμμα Shopping Actions, τα προϊόντα σας θα συμπεριληφθούν αυτόματα σε αυτήν τη νέα εμπειρία εύκολων αγορών στις Αγορές Google, στο Google.gr και στον Βοηθό Google. Αργότερα φέτος θα επεκτείνουμε το πρόγραμμα Shopping Actions και σε άλλες πλατφόρμες της Google, όπως στο YouTube και στις Εικόνες Google.

Απρόσκοπτες εμπειρίες για κινητά

Πολλές επιχειρήσεις προβάλλονται στον ιστό για κινητά και σε εφαρμογές. Κατά συνέπεια, είναι σημαντικό να κατευθύνετε τον πελάτη στην κατάλληλη εμπειρία, τόσο για να αποκτήσετε νέους πελάτες όσο και για να ενισχύσετε την αφοσίωση των υφιστάμενων πελατών σας.

Για αυτόν τον λόγο, τις επόμενες εβδομάδες θα διατίθενται σύνδεσμοι εφαρμογών σε βάθος από το Google Ads, καθώς και ισχυρότερες αναφορές στον ιστό και σε εφαρμογές. Οι χρήστες της εφαρμογής σας θα μεταφέρονται από τις διαφημίσεις για το δίκτυο αναζήτησης, τις διαφημίσεις δικτύου προβολής και τις διαφημίσεις Αγορών απευθείας στην αντίστοιχη σελίδα της εφαρμογής σας για κινητά, εφόσον έχουν ήδη εγκαταστήσει την εφαρμογή. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες σας θα είναι σε θέση να ολοκληρώνουν την επιθυμητή ενέργεια (αγορά, κράτηση για ταξίδι ή παραγγελία φαγητού) με τρόπο που βελτιστοποιείται ανάλογα με τον προορισμό που εξασφαλίζει την υψηλότερη αξία για την επωνυμία σας. Έτσι, οι αφοσιωμένοι πελάτες σας θα απολαμβάνουν μια καλύτερη εμπειρία, ενώ παράλληλα εσείς θα έχετε στη διάθεσή σας βελτιωμένα insights και μετρήσεις.

Από τις αρχικές δοκιμές προέκυψαν αισιόδοξα αποτελέσματα, καθώς οι διαφημιστικές εμπειρίες με συνδέσμους σε βάθος εξασφάλισαν, κατά μέσο όρο, διπλάσια ποσοστά μετατροπών.

Η Magalu, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης στη Βραζιλία, απολαμβάνει ήδη άμεσα τα σχετικά οφέλη. Η Magalu παρατήρησε αύξηση στη δημοφιλία της εφαρμογής της. Με τους συνδέσμους σε βάθος, οι αφοσιωμένοι πελάτες που πατούσαν σε μια διαφήμιση της Magalu μεταφέρονταν απευθείας στην εφαρμογή για κινητά που είχαν ήδη εγκαταστήσει, με αποτέλεσμα να αυξηθούν πάνω από 40% οι συνολικές αγορές από κινητές συσκευές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *